keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Jokaisen naisen tavoite; kiinteytyminen

"Haluan muotoa vartaloon, kiinteytyä ja pyöreät pakarat,
MUTTA EN HALUA LIHAKSIA.!?"

Tämmöisiä toiveita kuulee naisilta, jotka aloittavat kuntosali harrastuksen. Halutaan näyttää sporttiselta, mutta ei haluta lihaksia. Halutaan pyöreät pakarat, mutta ei missään nimessä kyykätä ainakaan raskailla painoilla, koska pelätään lihaksia.

Jo pelkkä sana "kiinteytyminen" on hieman epämääräinen. Ihmisellä on luiden ja nahan välissä lihasta ja rasvaa. Jos rasvaa on reilusti enemmän kuin lihasta, näyttää ihminen löysältä. Jos ei ole lihasta eikä rasvaa, on ihminen laiha eli pelkkää luuta ja nahkaa. Jos taas lihasta on enemmän kuin rasvaa, on ihminen muodokas, kiinteä ja hänellä on mahdollisesti myös pyöreät pakarat.

Mitä se kiinteytyminen sitten tarkoittaa?
Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kun kasvatat lihaksia, kehonkoostumuksesi muuttuu kiinteämmäksi! Lihas on kiinteää ja rasva löysää.
LIHAKSET antavat siis vartalolle muodon. Näin ollen jos haluat muotoa vartaloon tai pyöreät pakarat, täytyy sinne saada lihasta.
Näin ollen et voi myöskään kiinteytyä ilman treeniä, joka kasvattaa lihaksia. Toki rasvaa voit polttaa esim lenkkeilemällä, mutta silloin sinusta tulee laiha, ei muodokas, eikä ne pakarat pyöristy.

Painonpudotus on taas laihduttamista ja silloin painoa lähtee sekä lihaksista, että kehon rasvasta. Jos siis haluat vaaka lukeman pienemmäksi, et varsinaisesti kiinteydy etkä saa muotoja vaan ainoastaan laihdut eli kokonais massasi pienenee ja sinusta tulee vain pienempi kokoinen. Silloinkaan et saa niitä muotoja jos tavoitteena on se vaaka lukema.

Usein naiset, jotka aloittavat kuntosali harrastuksen pelkäävät, että heille kasvaa miehekkäät lihakset. Ei haluta treenata isoilla painoilla koska pelätään lihaksia, mutta halutaan kuitenkin se muodokas vartalo ja pakarat.

Kun menet salille ja haluat kiinteytyä, sun täytyy kasvattaa lihaksia. Mitä enemmän kropassa on lihasta, sitä enemmän se myös kuluttaa energiaa, eli kaloreita. Haloo!

Kiinteytyminen (kehonkoostumuksen muuttaminen) vaatii hyvin suunnitellun ruokavalion. Täytyy yksinkertaisesti kuluttaa enemmän kuin syö, että rasvaa saadaan kropasta pois. Tässäkin mennään usein ääripäähän ja syödään aivan liian vähän. Ajatellaan että kun ei syödä ja treenataan kovaa niin saadaan nopeasti tuloksia. Valitettavasti asia menee juuri päin vastoin ja silloin mennään ojasta allikkoon.

Lihakset eivät kasva itsestään eikä varsinkaan vahingossa. Kun aloittaa kuntosali harrastuksen tavoitteena kiinteytyminen, ei tarvitse pelätä niitä lihaksia. Lihaa kasvaa hitaasti, se vaatii säännöllistä kovaa treeniä, pitää syödä yli kulutuksen ja levätä tarpeeksi.

Kiinteästä vartalosta unelmoivat vaan reippaasti salille ja kyykky tankoon kunnolla romua. Et kasva vahingossa "liian isoksi"☺



Ei kommentteja: